Portfolio

De stijl  'MysticDark is een (typische studio-) foto waarbij de persoon uitgelicht is tegen een donkere achtergrond. De vakterm is 'Low Key'. 

Kenmerk is dat hoge delen oplichten en dat er dus ook diepe schaduwen en contrasten zijn. Dit geeft een mysterieus beeld, vandaar de naam 'MysticDark'. Het is mijn favoriete stijl.

 

Zie hiernaast enkele voorbeelden. Klik op de foto voor een vergroting.

 

 

MysticDark

Een BasicWhite foto is zwart-wit waarbij het wit overheerst, zodanig dat het bijna een tekening gaat lijken. De vakterm hiervoor is 'High Key'. De foto wordt tegen een witte achtergrond gemaakt en vervolgens digitaal bewerkt om een zo licht mogelijk resultaat te krijgen. Soms brengt een klein kleuraccent nét iets extra, bijvoorbeeld rode lippen.

 

Zie hiernaast enkele voorbeelden. Klik op de foto voor een vergroting.

BasicWhite
ArtLight

Een experimentele nieuwe fotografiestijl. Deze fotografiestijl wordt uitgevoerd met o.a. een apparaat dat een combinatie is van de van vroeger bekende diaprojector en een flitser.
Als model zul je hier tijdens de shoot niet veel van zien omdat de projectie in een flits van slechts een fractie van een seconde het beeld produceert. De projectie-flits kan gecombineerd worden met andere (kleur) flitsers en kan zowel op de achtergrond zijn als tegen het lichaam van het model, vrijstaand of incl. achtergrond. De achtergrond kan een (verlicht) scherm zijn maar bijvoorbeeld ook een rookgordijn. Het uiteindelijke resultaat kan de foto op zich zijn maar kan ook een digitale bewerking hiervan zijn.

 

Zie hiernaast enkele voorbeelden. Klik op de foto voor een vergroting.